Auto onderhoud

Tijdig onderhoud werkt kostenbesparend

 

Meer kosten, minder veiligheid

Een grote groep autobezitters laat essentiële onderdelen van de auto, zoals banden en remmen, alleen vervangen als het echt niet anders meer kan. Door een onderhoudsbeurt over te slaan besparen ze inderdaad eenmalig kosten. Maar als slijtage niet tijdig wordt gesignaleerd, kan dat tot dure reparaties en extra kosten leiden. Als de remblokken bijvoorbeeld helemaal versleten zijn, kunnen ze de remschijven zo hebben aangetast dat ook die vervangen moeten worden. Daarnaast kunnen niet goed functionerende remmen en schokdempers of gladde banden tot verkeersonveilige situaties leiden. Automobilisten die op versleten banden rijden riskeren bovendien een forse boete: vier versleten banden kosten maar liefst 300 euro.

Kies voor vakmanschap

Regelmatig onderhoud is een verstandige keuze. Net als de keuze voor Autobedrijf Optimaal voor onderhoud en controle. Wij staan voor kwaliteit en service. Niet voor niets zijn wij aangesloten bij BOVAG en RDW-erkend.. Wij werken uitsluitend met goed opgeleide monteurs, die bovendien regelmatig worden bijgeschoold. Hierdoor zijn ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen ze iedere auto onderhouden.

Eerlijke en transparante prijzen

Bij Autobedrijf Optimaal betaalt u een eerlijke prijs en dat is bijna altijd ook een scherpe prijs. Wij kopen bij verschillende leverantiers  zeer scherp originele en A-merk onderdelen in. U profiteert mee van de besparing die dat oplevert. Daarnaast ligt het uurtarief van ons gemiddeld zo’n 20% lager dan dat van merkdealers. Op www.autobedrijfoptimaal.nl/offerte/ kunt u gemakkelijk, snel en anoniem onze prijzen voor onderhoud en reparaties opvragen. Mocht er tijdens een keuring of onderhoud een eventuele reparatie nodig zijn, dan ontvangt u altijd vooraf een prijsopgave. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Voordelige veiligheidsinspectie

Autobedrijf Optimaal wil actief bijdragen aan de verkeersveiligheid. Daarom bieden wij particuliere autobezitters voor slechts € 25,- een veiligheidsinspectie waarbij alle vitale onderdelen worden gecontroleerd.

Te controleren punten

  • Bandenprofiel
  • Bandenspanning
  • Visuele controle remblokken en schijven
  • Niveau en kwaliteit remvloeistof
  • Niveau koelvloeistof
  • Niveau ruitensproeiervloeistof
  • Ruitenwisserbladen
  • Visuele controle onderzijde auto
  • Verlichting